Bryan Platz jobbar på en polisstation i Minnesota. Han menar att 95 % av alla patienter med hjärtstillestånd avlider i väntan på hjälp, nu vill han minimera den risken.


Från att en person får hjärtstillestånd har du i princip tre minuter på dig att rädda liv. Bryan tror inte att problemet är brist på kunskap om hur en hjärtstartare fungerar, det är snarare ovetskapen om att byggnaden är försedd med hjärtstartare. Han berättar om hur det gång efter gång skett missöden då en tillgänglig hjärtstartare inte använts eftersom ingen var medveten om att den fanns där. Polisofficeren, föredetta hockeyspelare i NHL, har pratat ihop sig med ett par andra om att skapa en lag i delstaten. Lagen innebär att det krävs att någon informerar publiken om tillgängliga hjärtstartare före stora sportevenemang. Bryan tror att denna simpla information kan få en stor betydelse. “Det är det som görs i väntan på att vi ska anlända som kommer att vara skillnaden mellan liv och död”.


Bryan har tränat upp tusentals runt om i samhället hur man gör HLR och hur en hjärtstartare används. När han startade sitt HeartSafe-program fanns det 30 hjärtstartare i staden där han bor. Idag finns det mer är 160 hjärtstartare i området.Textkälla
Bildkälla
HjärtstartareNyheterPlötsligt hjärtstopp

Lämna en kommentar